Categorieën
Nieuws

Leven in Kunst

Tentoonstelling in het Frans Hals Museum (HAL) “PINK de Thierry – Leven in Kunst

7 juli t/m 29 oktober 2023

PINK de Thierry – leven in kunst – Frans Hals Museum

Conservator Melanie Bühler nam in 2019 het initiatief voor een eerste retrospectief over PINK de Thierry. Lang voor social media en reality shows zoals Big Brother van het alledaagse een spektakel maakten, speelde PINK met de grens tussen privé en publiek domein. Haar eigen gezin verbeeldde in haar kunstwerken de mens in context van Man Vrouw Kind (MVK). De twee meest beroemde series staan centraal, l’Art du Bonheur (1980-1995) en Arcadia (1990-2015) waarmee PINK in uiteenlopende series onder andere reageerde op de opkomst van informatieovervloed. De werken waren hun tijd ver vooruit, geven een tijdsbeeld maar prikkelen vooral om hoe we nu met deze thema’s omgaan.

De tentoonstelling trok meer dan 9000 bezoekers. Voor het museum een record voor een exposite van hedendaagse kunst. Er zijn meer tentoonstellingen in voorbereiding, o.a. in Japan.

Op de opening heeft Sara Guiducci, de dochter van PINK, gesproken over haar herinneringen als opgroeiend kind in de performances samen met haar vader en moeder.

De tentoonstelling kreeg ruimschoots aandacht in de media. RCE maakte daarnaast een podcast over de PINK n.a.v. expositie “Leven in Kunst”, FHM, 2023: Wie Wat Bewaart (chtbl.com) Radio 1 wijdde een programma aan de tentoonstelling: PINK de Thierry.