Categorieën
Nieuws

Leven in Kunst

Tentoonstelling in het Frans Hals Museum (HAL) “PINK de Thierry – Leven in Kunst

7 juli t/m 29 oktober 2023

Conservator Melanie Bühler nam in 2019 het initiatief voor een retrospectief over PINK de Thierry. Lang voor social media en reality shows zoals Big Brother van het alledaagse een spektakel maakten, speelde  PINK met de grens tussen privé en publiek domein. Haar eigen gezin verbeeldde in haar kunstwerken de mens in context van Man Vrouw Kind. De twee meest beroemde series staan centraal. l’Art du Bonheur (1980-1995) en Arcadia waarmee ze in uiteenlopende series reageerde op de opkomst van informatieovervloed. De werken geven een tijdsbeeld maar prikkelen vooral om hoe we nu met deze thema’s omgaan. De conservator Manique Hendricks is samensteller van de tentoonstelling.

Met meer dan negen duizend bezoekers was “Pink de Thierry – Leven in Kunst” een van de meest succesvolle tentoonstellingen van het Frans Hals Museum. Mogelijk reist de tentoonstelling ook naar Japan.

Er was recentelijk ook aandacht voor de tentoonstelling in de media:

Op veler verzoek heeft Sara Guiducci op de opening gesproken over hoe zij de performances van Pink de Thierry meemaakte. Klik op de link voor de volledige tekst.

PINK de Thierry – leven in kunst – Frans Hals Museum